Daan Roosegaarde spreekt op Future Green City 2015!

ProfielfotoKarina van Lent 27-08-2015 5713 keer bekeken 0 reacties

Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (1979) zal op woensdag 25 november op het vakevent Future Green City in ‘s-Hertogenbosch een presentatie houden over zijn visie op een duurzame leefomgeving.

Daan Roosegaarde werkt wereldwijd aan inventieve en inspirerende projecten die de grenzen van onze verbeelding opzoeken. Mogelijk maken wat we nu nog niet voor mogelijk houden. Smogvrije parken, lichtgevende bomen maar ook “electric priority lanes” weggedeelten waarop je elektrische auto tijdens de rit wordt opgeladen. Roosegaarde staat bekend om zijn sociale ontwerpen en energieke verschijning. Zijn ideologie is “gewoon doen en je intuïtie volgen” in plaats van “ja maar”. Zijn ontwerpen spelen met de grenzen tussen mens, technologie en ruimte. Interactie, technologische innovatie en schoonheid staan centraal in wat hij omschrijft als “techno-poëzie”. 

“Voor ons Nederlanders is dat normaal; de relatie tussen natuur, creativiteit en techniek zit in ons DNA. Daar zouden we meer mee moeten doen.” 

Programma 
Roosegaarde is de eerste keynote spreker die bekend is. Komende weken worden de andere namen bekend gemaakt. Daarnaast drie dagen een uitgebreide beursvloer en twee theaters met zo’n 50 presentaties over uiteenlopende onderwerpen zoals de circulated economie, toepassen van groen, energiebesparing en duurzame energie-opwekking, verbeteren luchtkwaliteit en ‘waterproof’ zijn voor de klimaatverandering. Vanaf 1 september kunt u zelf online meedenken over het programma. Kijk daarvoor op de Stadswerksite 

Reserveer 24-25-26 november in uw agenda voor Future Green City: de toegang is gratis! Toegangskaarten komen beschikbaar via Stadswerkmagazine en VHG nieuws. 
www.futuregreencity.nl 
www.stadswerk.nl 
www.vhg.org 

 

Cookie-instellingen