11 dec. Werkbezoek Burgerparticipatie: Hoe organiseer je de rol van inwoners in de openbare ruimte?

Vrijdagochtend 11 december organiseert Stadswerk in samenwerking met NVRD een werkbezoek aan Nieuwegein. De gemeente daar zoekt naar een manier om de rol van de inwoners te organiseren bij het beheer van de openbare ruimte. Een zoektocht die voor veel gemeenten en uitvoerende partijen actueel is.

Stadswerk en NVRD organiseren een reeks aan werkbezoeken over de betekenis van de veranderende rol van burgers bij het beheer van de openbare ruimte voor uitvoerende partijen. De vorige keer waren we te gast bij woningcorporatie ‘thuis en de gemeente Eindhoven. Daarbij ging het om de rol van burgers bij de herontwikkeling van een woonwijk.
Op vrijdagochtend 11 december gaan we naar Nieuwegein: de gemeente daar zoekt naar een manier om de rol van de inwoners te organiseren bij het beheer van de openbare ruimte. Ze ontwikkelen hiervoor een zogenaamde ‘bouwblokkenmethode’. Een zoektocht die voor veel gemeenten en uitvoerende partijen actueel is. Kom en leer van elkaar!

Programma
Tijdens het werkbezoek presenteert de gemeente haar huidige werkwijze en schetst het gewenste toekomstbeeld. We gaan daarnaast met elkaar in gesprek hoe u als gemeente of uitvoerende partij samen met inwoners het beheer van de openbare ruimte kunt organiseren. Ook is er ruimte voor een praktijkvoorbeeld waarbij een actieve bewoners graag zijn ervaringen met u deelt.

Meer informatie over het programma en aanmelden klik hier.

Cookie-instellingen