Future Green City 2015: drie dagen vol inspiratie en innovatie

Van 24 t/m 26 november waren de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch dé locatie voor het vakevent Future Green City.

Drie dagen lang konden bezoekers zich laten inspireren door interessante lezingen en kennis opdoen over innovatieve ontwikkelingen en producten waarbij de toekomstige groene stad centraal stond.

Organisatoren Stadswerk en VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen, blikken terug op een geslaagd event. “Het driedaags event over de groene stad van de toekomst is door circa 2100 bezoekers bezocht.
Onze intentie is om van Future Green City een jaarlijks terugkerend vakevent te maken. We kijken dan ook nu al uit naar een volgende editie”, aldus Maarten Loeffen, directeur Stadswerk. 

Inspirerende sprekers
Samenwerken, verbinden, kansen zien, omgaan met nieuwe ontwikkelingen en een groene omgeving centraal stellen, waren kernwoorden die centraal stonden tijdens de vele  lezingen door tal van sprekers. Iedere dag werd een verhaallijn gekoppeld aan een uitgebreid en interessant programma van lezingen. Dinsdag was de groendag. Key note spreker Niek Roozen, landschapsarchitect maakte de noodzaak van groen in de stad duidelijk. Op woensdag inspireerde key note spreker Daan Roosegaarde de vele aanwezigen met een verhaal over zijn innovatieve projecten, maar ook over de niet al te makkelijke weg er naar toe. Donderdag stond in het teken van water. Key note spreker Wim Kuijken, deltacommissaris vertelde over het deltaplan om ons land ook in de toekomst veilig te houden voor het water. “Weten, willen en werken” 

Innovatie op de beursvloer
Naast het grote aanbod aan lezingen was er een uitgebreide beursvloer met een verscheidenheid aan exposanten. En ook op de beursvloer waren de noviteiten en innovatieve ontwikkeling zichtbaar.

Ter stimulatie is op dinsdag te eerste Future Green City Innovatie Award uitgereikt. HIP Groen won deze award met een duurzaam en betaalbare waterkantbeschoeiing, het zogenoemde type Gouda, als alternatief voor een hardhouten versie. 

0  reacties

Cookie-instellingen