Werkbezoek Burgerparticipatie Venlo over aanpak zwerfafval

Op vrijdagochtend 18 maart organiseert Stadswerk in samenwerking met NVRD en Gemeente Schoon (kenniscentrum zwerfafval) in het kader van het thema Burgerparticipatie een werkbezoek naar Venlo. Dit maal staat de aanpak van zwerfafval centraal.

De gemeente Venlo is al een tijd bezig om bewoners en verenigingen actief te betrekken bij het voorkomen en opruimen van zwerfafval (zie artikel uit 2014). Nieuwe ontwikkeling is dat gelden vanuit de zwerfafvalvergoeding worden gebruikt om meer resultaat te boeken. Benieuwd hoe ze dat in Venlo doen en wat de uitwerking is? Kom en leer van elkaar!

Het werkbezoek is interessant voor gemeenteambtenaren en andere professionals actief voor of in het beheer van de openbare ruimte – iedereen die zoekt naar hoe de rol van inwoners vorm te geven. Dit maal specifiek voor mensen die met schoon en de aanpak van zwerfafval bezig zijn.

Stadswerk en NVRD organiseren een reeks aan werkbezoeken over de betekenis van de veranderende rol van burgers bij het beheer van de openbare ruimte voor uitvoerende partijen. Eerder waren we te gast in Eindhoven en Nieuwegein. Op 11 februari is er een bezoek in Leeuwarden en er staan voor 2016 nog twee werkbezoeken op de agenda.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

0  reacties

Cookie-instellingen