Overheidsparticipatie

Micha Giltay (accountmanager openbaar beheer, gemeente Nieuwegein) met bewoners op het Pleintje Landmansweide, dat gemeente en bewoners gezamenlijk beheren.

Micha Giltay (accountmanager Openbaar Domein, gemeente Nieuwegein) met bewoners op het Pleintje Landmansweide, dat gemeente en bewoners samen beheren.

Burgerinitiatief en de fysieke leefomgeving gaan van oudsher goed samen. Hoeveel zelfwerkzaamheid en energie is er al niet losgemaakt met bijvoorbeeld de (her) inrichting van speeltuintjes en woonerven? Bij Stadswerk leert u van elkaar hoe u overheidsparticipatie vormgeeft.

Gemeenten en uitvoerders krijgen steeds meer te maken met actieve burgers die mee willen denken en doen om de fysieke leefomgeving in te richten en te onderhouden. De traditionele verhouding tussen opdrachtgever (gemeente), opdrachtnemer (uitvoerder) en burger verandert en is niet meer zo overzichtelijk. 

Stadswerk magazine
In Stadswerk magazine publiceren we regelmatig artikelen op dit thema. Daarnaast verscheen september 2016 een special over Burgerparticipatie, met onder andere een artikel met de top 5-tips aan gemeenten naar aanleiding van de werkbezoeken ‘Nieuw eigenaarschap in de Openbare Ruimte’. U kunt de special hier digitaal inkijken. In 2017 stond nummer 10 in het teken van wijkvernieuwing en ook in 2018 loopt  het thema als rode draad door de artikelen in Stadswerk magazine. Hier vindt u een selectie van alle artikelen op het thema die eerder in Stadswerk magazine verschenen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie, heeft u een vraag of wilt u een bijdrage leveren op dit thema, neemt u dan contact op met Stadswerk via Anneloes Voorberg.

Cookie-instellingen